Le Cana - Offida Pecorino DOCG Retemura BIO
Artikelnummer: 26-01 OverzichtLe Cana - Offida Pecorino DOCG Retemura - BIO
Link naar proefnotitie De Grote Hamersma
Druiven: 100% Pecorino
Systeem: Guyot met 3.500 planten / ha
Oogst: tweede week van september, handmatig
Vinificatie: de druiven worden geoogst en bewaard bij een temperatuur van 4-5 ° C gedurende 18-24 uur voor een beter aroma, gevolgd door ontstelen en persen Verkregen resultaat wordt bewaard bij lage temperaturen, 6-8 ° C, voor 12-18 uur. Dan volgt de fermentatie in eikenvaten van 225 liter. Daarna volgt een gisting in de vaten op 14-16 graden, Na de gisting wordt de wijn gerijpt voor 5-6 maanden onder roeren van de lees
Proefnotities: Kleur: strogeel Aroma: Tropisch geuren met noten en vanille. Een goed uitgebalanceerd lange afdronk en aanhoudende zuurgraad
Lekker bij: vis gerechten en ook pastagerechten
Serveertemperatuur: 12-14 graden Celsius