La Canosa - Spumante Passerina Brut

Artikelnummer: 38-07
Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 10,95 (inclusief btw)

La Canosa - Spumante Passerina Brut

Druiven: 100% Passerina 

Productiegebied: Rotella, Ascoli Piceno.

Grond: klei en kalksteen

Wijngaard: 400-550 mt hoogte, Guyot systeem, 4.000 wijnstokken per hectare.

Klimaat: Koude winters met koele lentes en droge zomers.

Wijnbereiding: Na het verwijderen van de stelen, zacht persing met gebruik van alleen de de druiven sap, korte maceratie. Trage fermentatie bij een temperatuur van 10 ° tot 18 ° C.

Fermentatie: met 2 verschillende gisten in roestvrij stalen vaten voor 2 dagen bij 18 ° C, vervolgens wordt geleidelijk de temperatuur verlaagd tot 12 ° C Daarna nog eens  tot 0 ° C te brengen voor 18 dagen om het tot rust te brengen gevolgd door een lichte filtratie en bottelen.

Rijping: 3 maanden in de fles bij een temperatuur van 15 ° C.

Proefnotities: stro, geuren van appel, thee en kamille. Verse mineralen in de mond, met een delicate noot tint.

Serveertips: Uitstekend als aperitief met licht vlees of hele maaltijd met vis, vis, schaal- en schelpdieren in het algemeen.

Serveertemperatuur: 6 ° / 8 ° C

Houdbaarheid: Dient gedronken te worden binnen twee jaar

Tenuta Santori

Le Canà

Villa Lazzarini

© 2015 - 2023 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.