Le Cana - Spumante Rosato - Doravera Brut - BIO
Artikelnummer: 26-08Le Cana - Spumante Rosato - Doravera Brut - BIO
DRUIVEN: Sangiovese 100%
OOGSTPERIODE: eerste week van september
OOGST: handmatig
VINIFICATIE: de druiven worden geoogst en bewaard op één temperatuur van 4 -5 graden Celsius voor 18-24 uur in orde om het aromatische erfgoed beter te bewaren, volgt hieruit: ontstelen en persen en zacht persen. Het vereiste
verkregen wordt bewaard op een lage temperatuur, 6-8 graden, voor 24-36 uur om zijn natuurlijke en opheldering te bevorderen. De gereinigde fractie wordt gestart voor vergisting, uitgevoerd bij een temperatuur van 12-14 graden Celsius.Een rekken en een periode op de fijne droesem volgen, om vergroot het volume en de structuur.
Behandeling van most en wijn verkregen worden gemaakt in afwezigheid van zuurstof.
REFERMENTATIE: In de periode van februari tot wijn suikers en gisten worden toegevoegd en in een autoclaaf geplaatst
te refereren. Zodra de hergisting is voltooid, wijn blijft 60 dagen op de nieuwe droesem.
Na het rijpen wordt het onder druk gebotteld constante.
RIJPING: In stalen tanks voor ongeveer 3 maanden na het einde van de fermentatie.
KLEUR: lichtroze, fijne en aanhoudende perlage
GEUR: fijn en elegant boeket met tonen van bloemblaadjes van roos, kers en klein rood fruit.
SMAAK: fris, evenwichtig en aangenaam persistent
ETENSCOMBINATIE: Ideaal bij visgerechten, vleeswaren en wit vlees
SERVEERTEMPERATUUR: 6-8 Graden
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Spumante |
Wijnsoort | Marche Sangiovese |
Prijs per fles | tot € 10.00 |