Cossignani L.E. Tempo - Spumante Pecorino - Metodo Classico - Bio

Artikelnummer: 95-01
Artikel 1 van 2 Volgende
€ 37,50 (inclusief btw)

Cossignani L.E. Tempo - Spumante Pecorino - Metodo Classico - Bio

Druiven:    100% Pecorino

Wijngaard:  De gemiddelde hoogte van de wijngaard is 200 meter boven zeeniveau op het zuidoosten. Espalier-training systeem met 2,6 m tussen rijen en 1 m tussen planten. Guyot bilateraal snoeien. De wijngaard is 30 jaar oud en maakt gebruik van biologische landbouw. natuurlijk gras tussen de rijen wordt behouden om te behouden het ecosysteem en de organische stof. Trimmen en uitzuigen gebeurt handmatig, net als elke uitdunning en ontbladering waar nodig.

Oogst: Tweede tien dagen van augustus, druiven geselecteerd en met de hand geoogst in kleine dozen van 15 kg, die vervolgens 24 uur gekoeld in een koude kamer.

Wijnmaken: De druiven worden geperst met een pneumatische pers bij zeer delicate druk, waardoor een druif/most rendement van rond de 40%. De most wordt koud gedecanteerd waarna de alcoholische gisting gedeeltelijk begint in temperatuurgecontroleerde betonnen tanks en gedeeltelijk in geselecteerde barriques. Gedeeltelijke malolactische gisting wordt uitgevoerd en de basiswijn rust in de tank totdat het voorjaar volgend op de oogst.

2de Fermentatie: In het voorjaar wordt de Liqueur de Tirage oplossing bereid en toegevoegd aan de basiswijn. De flessen zijn afgesloten met een roestvrijstalen dop en liggen horizontaal voor ten minste 18 maanden, verfijnen met hun eigen fermentatie gisten.

Disgorgement: De hergistingsgist wordt uit de wijn verdreven en de Likeur d’Expédition wordt toegevoegd, wat een dosis van 1 tot 6 gr/l suiker, afhankelijk van het oogstjaar.

Rijping: 24 maanden

Beschrijving: De mousserende wijn heeft een heldere strogele kleur met lichtgroene tinten. Zacht schuim, delicaat en langdurige bubbels. Intense aromatische frisheid op de neus, met een interessante olfactorische complexiteit met tonen van witte brembloemen, geurige fruitige hints van Sibillini roze appel en delicate houtnoten. In de mond is het fris, krachtig en droog met een fijne en evenwichtige intensiteit van aroma's. Uitstekende doorzettingsvermogen en volmondig.

Specificatie Omschrijving
Wijnen Spumante
Wijnsoort Pecorino
Prijs per fles meer dan € 30

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2023 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.