Best verkochte Passerina wijn in 2023
Centanni - Ofida Passerina DOCG - BIO
Artikelnummer: 39-02Centanni - Offida Passerina DOCG - BIO
ALCOHOLGEHALTE 13,50%
HOOGTE 300 meter a.s.l.
OOGST
Als de druiven perfect rijp zijn, worden ze met de hand geoogst. We gebruiken alleen kleine containers, die onmiddellijk worden vervoerd naar het wijnhuis om verwerkt worden. Oogsten is ofwel vroeg in de ochtend of in de late namiddag
om de hitte van de dag te vermijden. Tijdens het oogsten wordt droogijs gebruikt om de zuurstof om de temperatuur van de druiven te verlagen. De oogst is meestal in de eerste helft van oktober
BODEMTYPE Middelmatige textuur, met veel grind.
BLOOTSTELLING Zuidwesten
PRODUCTIE GEBIED Geselecteerde druiven van onze eigen wijngaarden rond Montefore Del Aso en Massignano
DRUIVEN 100% Passerina
LEEFTIJD VAN DE DEL VIGNETO 5-10 jaar
OPBRENGST PER WIJNGAARD 2,0 Kg
OPBRENGST PER HECTARE 8.000 Lt.
TRAININGSSYSTEEM: Gespoord cordon
DICHTHEID 4.000 wijnstokken per hectare
FERMENTATIE
Na zorgvuldige selectie worden de versgeplukte druiven naar de kelder gebracht. Hier zacht persen wordt gevolgd door een onmiddellijke verlaging van de temperatuur tot verbeter het decanteren en verwijder gesuspendeerde stoffen in de most. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 10 ° C. Zodra de gisting is voltooid, wordt de troebele wijn perfect schoongemaakt tanks om te wissen. De wijn wordt gescheiden van het zware sediment dat optreedt tijdens de gisting (lees) en het laatste bezinksel is achtergebleven. Veroudering vindt plaats in
staal met continu draaien (doorzeefd) van het product om het positieve te extraheren eigenschappen van het fne sediment. In februari wordt de wijn geklaard en gebotteld. Het is klaar voor de verkoop in maart volgend op de oogst.
KLEUR Stro-geel
SERVEERTEMPERATUUR 10/12 ° C
SERVEREN MET Verse kaas, wit vlees of vis
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Wit |
Wijnsoort | Pecorino |
Prijs per fles | tot € 10.00 |