TM-METHODE:

De TM-methode staat synoniem voor uitmuntendheid: in de wijngaard, in de kelder en in de fles.

Beperkte producties, zorgvuldige ontbladering van de wijngaard om een ​​correcte ventilatie van de geselecteerde en met de hand geplukte trossen mogelijk te maken, bepalen de kwaliteit van de grondstof die in kleine dozen naar onze kelders wordt gebracht.

Een tweede selectie, strikt handmatig, gaat vooraf aan de mechanische ontstelfase en de daaropvolgende fermentatie die uitsluitend wordt uitgevoerd met geselecteerde edele gisten. Voor rode wijnen begint deze delicate fase pas als de tank gevuld is, waardoor de temperaturen perfect in balans blijven dankzij de Nectar-technologie.

Voor witte wijnen passen we een zachte persing en koolzuurmaceratie met droogijs toe om de delicate en kostbare aroma's en geuren te behouden die de Timorasso- en Sauvignon-druiven kenmerken. Oxidatie wordt voorkomen dankzij de processen die worden uitgevoerd in een anaërobe omgeving.

Verfijning en botteling vinden plaats in een gecontroleerde atmosfeer.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de orde en constante netheid van de kamers, in de eerste plaats de kelder, waar fermentatie en botteling plaatsvinden, uitgevoerd in een omgeving die verzadigd is met stikstof.

per pagina
Sorteer op
    1 - 12 van 13 resultaten
  • 1
  • 2

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2024 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.