Centanni - Spumante Passerina Metodo Classico DOCG - BIO

Artikelnummer: 39-09
Artikel 7 van 16
€ 17,95 (inclusief btw)

Centanni - Spumante Passerina Metodo Classico DOCG - BIO

ALCOHOLGEHALTE 12,50%
HOOGTE 300 meter a.s.l.
OOGST
Wanneer de zuurgraad en suiker optimale niveaus bereiken om een ​​basis voor sprankelend te creëren wijn, worden de druiven met de hand geoogst, in kleine containers gedaan, en onmiddellijk naar de wijnmakerij getransporteerd om te worden verwerkt. De oogst vindt plaats midden augustus in de vroege ochtend of de late namiddag om de hitte van te vermijden de dag.
BODEMTYPE Middelmatige textuur, met veel grind.
BLOOTSTELLING Zuidwesten
PRODUCTIE GEBIED Geselecteerde druiven uit onze eigen wijngaarden rond Montefore Del Aso
DRUIVEN 100% Passerina
LEEFTIJD WIJNGAARD 10 jaar
OPBRENGST PER WIJNGAARD ​​2,0 Kg
OPBRENGST PER HECTARE 8.000 Lt.
TRAININGSSYSTEEM Gespoord cordon
DICHTHEID 4.000 wijnstokken per hectare
FERMENTATIE
De zorgvuldig geselecteerde, versgeplukte druiven worden naar de kelder gebracht waar ze zacht zijn verplettering wordt onmiddellijk gevolgd door een verlaging van de temperatuur. Dit verbetert decanteren en verwijderen van zwevend stof in de most. Fermentatie vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde 10 ° C. Nadat de gisting is voltooid, wordt de troebele wijn in perfect schone tanks gelegd om te verwijderen.
RIJPING SPUMANTE
Zwaar sediment wordt verwijderd uit de gefermenteerde wijn en het fne sediment (droesem) is over. Veroudering is in staal met continu draaien (doorzeefd) om het positieve eruit te halen eigenschappen van het sediment.
VERWISSELING IN DE FLES
Zodra de wijn volkomen helder is, worden suiker (circa 24 g / l) en gist toegevoegd en dat is het ook gebotteld. Binnen een maand wordt de suiker verbruikt door de gist en koolstofdioxide is geproduceerd dat zich bindt aan de wijn.
RIJPING OP FLES
Gisting veroorzaakt echter een productie van droesem. De wijn is oud geworden ongeveer 24 maanden met gebruik van het pupit en de boon, vervolgens geëxtraheerd uit de punt van de fles. Met disgorgement worden de droesem verwijderd en een siroop (likeur d'expédition) toegevoegd voor verkoop. Alles wordt door onszelf gedaan.
KLEUR Stro-geel
SERVEER TEMPERATUUR 8/10 ° C
SERVEREN MET verse kaas, wit vlees of vis

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2024 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.