Aurora - Pecorino FIOBBO DOCG BIO

Artikelnummer: 24-02
Artikel 3 van 8
€ 14,95 (inclusief btw)

Aurora - Pecorino FIOBBO DOCG BIO

Opbrengst / Hectare: 7.000 kg
Flessen: 14.000
Wijnstokken: 10-22 jaar oud, getraind Guyot. De expositie is noordwesten en de bodem is kleiige medium met zandige aderen.
De druif is 100% Pecorino geoogst op 15 september 2014.
Wijnmaken: een paar dagen voor de oogst, ongeveer 10% van de productie werd geoogst, de steel en vermalen tot een spontane gisting om te dienen als een inoculum voor de resterende massa, die werd geoogst wanneer de fermentatie was volledig actief te initiëren. De massa van de geoogste druiven werden onmiddellijk geperst en de most werd bij 10 ° C gehouden gedurende 18 uur, dan pijnigde van de zware lees. Het inoculum werd vervolgens toegevoegd en fermentatie Werd rumoerige dan de helft van de most werd overgebracht naar een roestvrije tank naar de fermentatie gedurende 20 dagen, gecontroleerde temperatuur (19-21 ° C) voortgezet. De andere helft werd overgebracht naar 1.500 liter eikenhouten vaten voor een 15 dagen gisting, waarna de wijn werd gekweld en rijpen in roestvrij staal en eikenhout gedurende 10 maanden. Na de assemblage werd de wijn gefilterd en gebotteld micron tot 00:45 op 12 augustus 2015.
Smaak: schoppen, helder geel met briljante kleuren groen. In de neus begint ietwat gereserveerde maar geleidelijk releases geuren van vers groene appels, citrus, kruiden en hooi. In de mond begint met een gladde frisheid Welke evolueert naar een afwerking Dat is zeer hartig en verfrissend met aangename tonen van kruiden. Het is een wijn met een frisse, ontspannen notities die goed zou kunnen koppelen met een gevoelige plaat of een veganistisch stoofschotel met soja lekkernijen champignons en aardappelen.
Op het etiket van kunstenaar Carlo Marchetti is een weergave van de dans van de wolf, een oude gewoonte Piceno verzoenende van een welwillende aard.
analyse:
• Totale zuurgraad: 6,20 g / l

Specificatie Omschrijving
Wijnen Wit
Wijnsoort Pecorino
Prijs per fles € 10.01 tot € 15.00

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2024 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.