Cossignani L.E. Tempo - Spumante Rosato - Metodo Classico - Bio

Artikelnummer: 95-02
Artikel 2 van 2
€ 37,50 (inclusief btw)

Cossignani - Spumante Rosato - Metodo Classico - Bio

Druiven:    100% Sangiovese

Wijngaard:  De gemiddelde hoogte van de wijngaard is 200 meter boven zeeniveau op het zuidoosten. Espalier-training systeem met 2,6 m tussen rijen en 1 m tussen planten. Guyot bilateraal snoeien. De wijngaard is 30 jaar oud en maakt gebruik van biologische landbouw. natuurlijk gras tussen de rijen wordt behouden om te behouden het ecosysteem en de organische stof. Trimmen en uitzuigen gebeurt handmatig, net als elke uitdunning en ontbladering waar nodig.

Oogst: Tweede tien dagen van augustus, druiven geselecteerd en met de hand geoogst in kleine dozen van 15 kg, die vervolgens 48 uur gekoeld in een koude kamer.

Wijnmaken: De druiven worden geperst met een pneumatische pers bij zeer delicate druk, waardoor een druif/most rendement van rond de 40%. De most wordt koud gedecanteerd waarna de alcoholische gisting gedeeltelijk begint in temperatuurgecontroleerde betonnen tanks en gedeeltelijk in geselecteerde barriques. Gedeeltelijke malolactische gisting wordt uitgevoerd en de basiswijn rust in de tank totdat het voorjaar volgend op de oogst.

2de Fermentatie: In het voorjaar wordt de Liqueur de Tirage oplossing bereid en toegevoegd aan de basiswijn. De flessen zijn afgesloten met een roestvrijstalen dop en liggen horizontaal voor ten minste 18 maanden, verfijnen met hun eigen fermentatie gisten.

Disgorgement: De hergistingsgist wordt uit de wijn verdreven en de Likeur d’Expédition wordt toegevoegd, wat een dosis van 1 tot 12 gr/l suiker, afhankelijk van het oogstjaar.

Rijping: 24 maanden

Beschrijving: De mousserende wijn heeft een delicate rosé kleur. het schuim is zacht en overvloedig met een langdurige fijne kraal bubbels. In de neus een levendig boeket met duidelijke tonen van Marasca vrolijk, granaatappel, wilde groene pruim en bloemige hints van roze. In de mond is het fris en soepel, met een perfect harmonie van frisheid en een elegant romig schuim.

Specificatie Omschrijving
Wijnen Spumante
Wijnsoort Marche Sangiovese
Prijs per fles meer dan € 30

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2024 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.